tisdag 15 juni 2010

Veteranbilsauktion i Örebro

Hoppade över Bug Run i år och åkte istället på auktion till Hovsta utanför Örebro. De sålde en himla massa grejer och bilar som en gubbe samlat på sig under många år. Nu hade han dött, och dödsboet sålde ut allt på auktion.
Bl a sålde man en gammal 58:a som stått ute sedan -76. Bilen var totalt sopslut, men jag upptäckte att det satt en gammal 25-hästarsmotor i baken på bilen (till en split)+ att det satt hyfsade stötfångare, fina dörrsidor samt ett växelspakslås i bilen, så jag ropade in den för 200 riksdaler.

Detta skulle kunna bli tidernas hoodride eftersom det växer mossa och lava över hela bilen, men jag ger mig inte på och lagar upp en bil i detta skick igen. Den är i princip lika dålig som Herbie var. Troligen plockar jag bara av det som är värt att spara och skär ner resten.

Det mest roliga var att det bara var att dra loss den där den stod. Den rullades sedan för hand ca 50m med "originalluften" kvar i däcken och med fungerande handbroms. Det är kvalité det!!

Lägger ut några bilder så att ni får se "liket"....../Anders

VW boxers på bugrun!

Trots regnet och blåsten så blev det några glada miner på årets bugrun!
För övrigt kan sägas att en enig stämma tyckte det var det sämsta bugrun på år om inte någonsin?! Ett dåligt väder ihop med ett otroligt svineri på "party" campingen och att det nästan fanns fler bmw,volvo och toyota på träffområdet gjorde träffen till en sorlig tillställning.
Men nu blickar vi framåt och hoppas vi ses ute i landet på diverse träffar . //Adde